vacature werkplaats beheerder Keramiek Koninklijke Academie, Den Haag

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) leidt studenten op tot onafhankelijke en zelfbewuste kunstenaars en ontwerpers met een onderzoekende denkwijze en unieke visuele en conceptuele vaardigheden. Als student aan de KABK krijg je volop mogelijkheden om je creativiteit aan te scherpen. Je kunt apparatuur lenen en werken in een van de vele werkplaatsen. In de werkplaatsen werken professionals die klaar staan om hun kennis met je te delen en samen met je aan je project werken.

Wij zoeken op korte termijn een

Werkplaatsbeheerder Keramiekwerkplaats (16 uur per week) 

De keramiekwerkplaats is open voor studenten van alle afdelingen en kennisniveaus. De werkplaats is in eerste instantie gericht op het werken met keramiek, maar biedt ook mogelijkheden om met andere materialen, zoals bijvoorbeeld steen, te werken. Onderzoek naar nieuwe toepassingen, materialen of samenwerkingen met andere vakgebieden wordt gestimuleerd. Naast ovens beschikt de werkplaats over een breed scala aan stationaire machines, hand- en elektrisch gereedschap.

Wie zoeken we?

Wij zijn op zoek naar een ervaren keramist die alle ins en outs van het vak kent en bij voorkeur ervaring heeft in een vergelijkbare onderwijsomgeving. De werkplaatsen werken nauw samen met het onderwijs. Het geven van instructies, begeleiden van groepen studenten en het schrijven van handleidingen maakt deel uit van de functie.

Het functieprofiel

• Je hebt ruime ervaring en beschikt over een breed arsenaal aan vaardigheden in het werken met keramiek en aanverwante materialen.

• Je bent goed in het overdragen van kennis en vaardigheden.

• Je bent initiatiefrijk en zoekt de grenzen van je vakgebied op.

• Je kunt verantwoordelijkheid nemen en in drukke periodes houd je overzicht

• Omdat het een parttime baan is, geven we er de voorkeur aan dat je de functie combineert met je huidige baan binnen de discipline.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling van 16 uur per week. De werktijden zijn maandag en dinsdag. Enige flexibiliteit in werkuren is gewenst, vooral tijdens de drukke periodes in het academiejaar. Wij bieden een contract van in eerste instantie 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging voor een langere periode. De functie wordt gewaardeerd in schaal 7 van de cao-hbo. Wij hebben een ruime vakantieregeling en goede ontwikkelingsmogelijkheden.

Informatie en sollicitatie

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Bart Vissers (hoofd werkplaatsen) via b.vissers@kabk.nl. Reageren op deze vacature kan tot uiterlijk 12 oktober via werving@kabk.nl

Kijk ook op

https://www.kabk.nl/werkplaatsen/keramiek