NVK Ledengids 2017

Zaterdag 4 maart is het eerste exemplaar van de NVK Ledengids 2017 feestelijk uitgereikt aan de directeur van het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) in Oisterwijk, Ranti Tjan.

De gelegenheid was de jaarlijkse ledenvergadering van de NVK waar ongeveer honderd leden gehoor hebben gegeven aan de uitnodiging om aldaar de ALV bij te wonen, en hun exemplaar van de gids in ontvangst te nemen.

De NVK Ledengidsen kennen een ‘looptijd’ van drie jaar. Er is dan ook gezocht naar (en gevonden) inhoudelijke artikelen die ook ná 2017 nog hun waarde hebben. Zo hebben Peggie Breitbarth en teja van hoften resp de ontwikkeling van de Belgische keramiek en het Vlaamse keramiekonderwijs geschetst in goed leesbare artikelen. En op de bijdrage van Jeroen van den Eijnde, Lector Product Design & In-Architectuur en Projectleider Centre of Expertise Future Makers van Artez zijn we heel trots: Van den Eijde heeft met Nederlands keramiekonderwijs in historisch perspectief een artikel geschreven over 100 jaar Nederlands keramiekonderwijs. Dat het – 100 jaar na de oprichting van de Amsterdamse keramiekopleiding aan de Gerrit Rietveld Academie – droevig gesteld is met het keramiekonderwijs anno nu, wordt opgetekend door het aanvullende artikel van Piet Augustijn. Van Augustijns hand is ook het artikel over de figuratieve keramische sculptuur in Nederland, dat naadloos aansluit op het thema van de Keramiek Triennale die de NVK in 2018 weer organiseert.

Met een presentatie van nagenoeg alle leden van de NVK mét signatuur, een overzicht van technieken, musea/galeries, en opleidingen in zowel Nederland als Vlaanderen is de NVK Ledengids 2017 wederom een onmisbaar naslagwerk voor alle keramiekliefhebbers én verzamelaars.

Het kloeke boek kost € 25,00, excl. verzendkosten en kan hier besteld worden.