NVK Ledengids 2017 – 2020

Op de ALV van 2017 is het eerste exemplaar van de NVK Ledengids 2017 – 2020 feestelijk uitgereikt aan de directeur van het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) in Oisterwijk, Ranti Tjan.

Met een presentatie van nagenoeg alle leden van de NVK mét signatuur, een overzicht van technieken, musea/galeries, en opleidingen in zowel Nederland als Vlaanderen is de NVK Ledengids 2017 een onmisbaar naslagwerk voor alle keramiekliefhebbers én verzamelaars.

Daarnaast is deze editie verrijkt met vier artikelen die anno nu nog steeds hun waarde hebben. Zo hebben Peggie Breitbarth en teja van hoften resp. de ontwikkeling van de Belgische keramiek en het Vlaamse keramiekonderwijs geschetst in goed leesbare artikelen. Jeroen van den Eijnde, Lector Product Design & In-Architectuur en Projectleider Centre of Expertise Future Makers van Artez schetst in zijn bijdrage Nederlands keramiekonderwijs in historisch perspectief de geschiedenis van 100 jaar Nederlands keramiekonderwijs. Dat het – 100 jaar na de oprichting van de Amsterdamse keramiekopleiding aan de Gerrit Rietveld Academie – droevig gesteld is met het keramiekonderwijs anno nu, wordt opgetekend door het aanvullende artikel van Piet Augustijn. Van Augustijns hand is ook het artikel over de figuratieve keramische sculptuur in Nederland, dat naadloos aansluit op het thema van de Keramiek Triennale 2018 die tot en met 10 juni 2018 plaatsvindt in CODAMuseum Apeldoorn

Het kloeke boek kost € 25,00, excl. verzendkosten.

Bestel direct >