Klei Symposium – 26 januari 2019

Inspiratie en ontmoetingen rondom klei ….

Voor alle klei-liefhebbers in Nederland en België organiseren de NVK en de Stichting KLEI een Kleisymposium.

Laat je verrassen en inspireren op dit tweede Kleisymposium. Voor alle mensen met passie voor klei: Kom en ontmoet 6 top keramisten en hoor het verhaal achter hun werk. Waar halen zij hun inspiratie vandaan? Waarom kiezen ze voor juist die techniek of materiaal? Wat heeft het werken met klei hen gebracht?

Klik hier om je aan te melden

Let op: NVK-leden krijgen extra € 10,- leden korting bovenop de vroegboekkorting én de korting die je al als KLEI-abonnee ontvangt. NVK leden betalen slechts € 65,-. Deze extra korting ontvang je contant retour op de dag van het symposium. Dus meld je aan voor het KLEI-symposium, betaal het gevraagde bedrag (Ik ben KLEI abonnee en betaal € 75,-) en lees  meer informatie over de speciale NVK restitutie in de nieuwsbrief.

De entreeprijs is inclusief lunch, bijwonen van drie lezingen, borrel en een keramische mok. Inschrijven kan via  www.kleisymposium.nl of www.klei.nl

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen nieuws en getagged met , , , , , op door .
Scholten Ilse

Over Scholten Ilse

Mijn naam is Ilse Antoinette Scholten en ik ben keramiste/beeldend kunstenares. Ik ben geboren in 1970 en opgegroeid in Bennekom (Gelderland). In Maastricht heb ik op de kunstacademie gezeten. Inmiddels woon ik 20 jaar in Enschede met mijn man en we hebben 2 studerende dochters. Mijn dagen breng ik genietend door in mijn atelier. Naast dat ik zelf graag boetseer, werk ik graag met mensen. Al bijna 15 jaar geef ik cursussen, workshops en Raku workshops in mijn atelier in Enschede. Mijn atelier heet Keramiek Atelier Antoinette. Klei dwingt me de tijd te nemen voor een werkstuk en geeft me rust. Iedere periode werk ik aan wat anders. In mijn werk herken je mijn onderscheidende stijl: kleurrijk, gevarieerd en eigenzinnig. Ieder object heeft zijn eigen betekenis/bedoeling. Ook maak ik tuinobjecten, zoals geluksvogels. Grafiek met symboliek in keramiek zie je in mijn lampen en potten. Mijn lampen worden opgebouwd uit klei met afdrukken van grafieken, rolletjes en bolletjes. Met pigmenten, slibs, oxides en glazuren zijn ze bewerkt. Vrolijk word je van mijn geluksvogels. Een geschikt cadeau voor verschillende gelegenheden. Mijn vogels worden geboetseerd en vervolgens beschilderd met gekleurde slibs en de vogels zijn zo gebakken dat ze winterhard zijn. Ik ben een creatief iemand in hart en nieren en houd van organiseren. Op afspraak kun je langskomen. In galeries, op kunstmarkten, op keramiekmarkten en op mijn webshop kun je mijn kunst zien en kopen. - Aangesloten bij de Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK) - Aangesloten bij de Stichting keramisten Noord Nederland (SKNN) - Bestuurslid PR bij de Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK) juni 2018 t/m februari 2019 - Tot juni 2014 was ik 6 jaar voorzitter en oprichtster van Stichting KunstKijken op het Hogeland. Wij organiseerden, een kunstroute in Enschede. Ons doel was de wijkbewoners te verbinden met de vele kunstenaars die actief zijn in de wijk. - Sinds 2001 ben ik actief bezig met keramiek en vanaf 2006 geef ik cursussen en workshops in mijn atelier.