Beheren en Begeren, de levensloop van een object

Dit is een ander symposium dan het Kleisymposium.

Jubileumsymposium van de Nederlandse Vereniging van Vrienden van Ceramiek en Glas (NVVCG)

De Nederlandse Vereniging van Vrienden van Ceramiek en Glas (NVVCG) bestaat 65 jaar. Ter gelegenheid van dit heugelijk feit organiseren het bestuur en de redactie van het tijdschrift een jubileumsymposium met als thema ‘Begeren en beheren, de levensloop van een object’. Het symposium wordt gehouden op vrijdag 19 oktober in het Gemeentemuseum in Den Haag. U bent van harte welkom.

Op het jubileumsymposium zullen verschillende onderdelen van het leven van een object in een verzameling naar voren komen. Zo zal Adri van der Meulen ons vertellen over verzamelen in de 17e eeuw, vertelt restaurator Anniek Manshanden over de geschiedenis van de keramiekrestauratie en vertelt Ronald van Egmond hoe het verzamelingen vergaat na het overlijden van de verzamelaar. Maar ook komen speciale objecten aan bod. Zo vertelt conservator Eline van den Berg het verhaal van een bijzonder Ru-schaaltje en openbaart Kitty Laméris de geheimen van een zeer bijzonder glas. Conservator Suzanne Lambooy neemt ons voor de lunch via beelden mee naar de tentoonstelling over Islamitische kunst, die u vervolgens tijdens de lunch kunt gaan bezoeken.

Programma:
10:00 uur             Ontvangst met koffie en thee
10:30 uur             Start eerste lezingenblok
12:00 uur             Lunch en mogelijkheid bezoek museum
14:00 uur             Start tweede lezingenblok
16:00 uur             Afsluitende borrel

Na de lunch bent u vrij om het museum te bezoeken.

Komt u ook? Opgeven kan via excursies@vormenuitvuur.nl of www.vormenuitvuur.nl.

De kosten voor deze dag bedragen €35,00, incl. lunch, borrel en entree tot het museum. Studenten betalen €17,50. Dit bedrag kunt u overmaken op NL64 INGB 0000 4489 48 ten name van Nederlandse Vereniging van Vrienden van Ceramiek en Glas te Leiden. Graag onder vermelding van uw naam en ‘Symposium 2018’.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen nieuws op door .
Ilse Scholten

Over Ilse Scholten

In 1970 ben ik geboren en in Bennekom (Gelderland) ben ik opgegroeid. In Maastricht heb ik op de kunstacademie gezeten. Inmiddels woon ik 20 jaar in Enschede met mijn man en dochters. Sinds 2001 ben ik actief bezig met keramiek en vanaf 2006 geef ik keramiek en Raku cursussen en workshops in mijn Keramiek Atelier Antoinette. In galeries, op kunstmarkten en op keramiekmarkten kun je mijn kunst zien, of je komt op afspraak langs. Sinds 2016 heb ik ook een Webshop www.mijnwebwinkel.nl/winkel/ilsescholten met mijn keramiek. Tot juni 2014 was ik 6 jaar voorzitter van Stichting KunstKijken op het Hogeland. Een stichting die een mooie atelierroute Enschede organiseerde: KunstKijken op het Hogeland.