Aanmelden KERA-MIX ’14

OPROEP AAN KERAMISTEN

Keratex_logo_def_11

Na KERA-TEX 2011, 2012 en KERA-MIX 2013 organiseert Stichting Terra Art Projects dit jaar de expositie KERA-MIX 2014. Deze tentoonstellingen van keramiek gecombineerd met andere materialen trekken elk jaar tussen de 700 en 1.000 enthousiaste bezoekers uit het hele land (en daarbuiten). Elk jaar verschijnt er een catalogus waarin de tientallen deelnemers zich presenteren met een foto van hun werk en hun contactgegevens.

De tentoonstelling loopt dit jaar van 1 t/m 23 november 2014. In deze periode zijn we 4 weekenden open op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

JOUW WERK

Ook in 2014 geven we keramisten weer de volledige vrijheid om klei te combineren met materiaal naar keuze, zoals hout, glas en metaal. Keramiek dient wel een prominente rol te spelen in het werk. We dagen een ieder uit om te experimenteren, eventueel samen met een kunstenaar uit een andere discipline. Klein werk, groot werk, installaties, in principe mag alles. Houd er wel rekening mee dat er maar beperkt plaats is voor hangend werk.

Je kunt bestaande werken voor de tentoonstelling selecteren en/of nieuwe werken maken (maximaal 5 werken per deelnemer). Deelnemers die in 2011, 2012 en/of 2013 hebben meegedaan dienen met werk te komen dat niet eerder bij KERA-TEX/KERA-MIX getoond werd. Wij houden ons het recht voor om werken te weigeren die niet aan onze voorwaarden voldoen.

LOCATIE 2014

Dit jaar zal de presentatie van de kunstwerken waarschijnlijk weer in hetzelfde gebouw kunnen plaatsvinden als vorig jaar, maar dan op een lager gelegen etage. Spazio Offices, een nieuw en nog gedeeltelijk leegstaand kantoorpand, staat in winkelcentrum Stadshart in het centrum van Zoetermeer. De uitstraling van de expositieruimte is strak, modern en een tikje industrieel, met prachtig daglicht. Bij uitstek geschikt voor de expositie dus.

Openbaar vervoer (halte Centrum West Zoetermeer) is om de hoek en er ligt een grote parkeergarage onder het gebouw. Voor het aan- en afvoeren van de kunstwerken kan gebruik gemaakt worden van een rechtstreekse lift vanuit de garage naar de locatie.
INSCHRIJVING 2014

Ben je keramist en wil je meedoen aan KERA-MIX? Inschrijven kan tot 1 juni 2014 via keramix@terra-artprojects.com. Vermeld hierbij je naam, adres en website en stuur twee foto’s van relevant werk mee.

De selectie vindt plaats op basis van de ingezonden foto’s en op beoordeling van foto’s op je website. Er worden maximaal 50 deelnemers geselecteerd.

Na de selectie hoor je uiterlijk eind juni van ons of je kunt deelnemen.

De deelnamekosten zijn € 85 (geen restitutie bij annulering). Voor dit bedrag krijg je tevens flyers, posters en 5 exemplaren van de catalogus die speciaal voor de tentoonstelling wordt gemaakt. Bij verkoop van je werk bedraagt de commissie 20%.  Wij zorgen voor suppoosten, maar als je het leuk vindt om zelf ook een of meer dagen aanwezig te zijn, stellen we dat altijd erg op prijs.

Bezoekers betalen dit jaar € 2 entree per persoon. Hiervoor ontvangen zij ook een catalogus. Zij beschikken daardoor allemaal over jullie foto’s en gegevens. Op verzoek van deelnemers aan eerdere edities gaan we dit jaar het fotograferen van de werken verbieden.

Het werk is niet verzekerd; indien gewenst dien je dit zelf te regelen via je eigen verzekeringsagent.

MEER INFORMATIE?

Voor meer informatie over de tentoonstelling of over Terra Art Projects kun je een e-mail sturen naar bovenstaand e-mailadres of kijken op www.terra-artprojects.com. Hier kun je je ook inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief, de TERRAINFO.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen nieuws, Leden nieuws op door .
Vera Zegerman

Over Vera Zegerman

Contact is het sleutelwoord in het beeldend werk van Vera Zegerman. Contact tussen contrasten, tussen mensen, tussen mens en kunst, contact tussen heden en verleden; het zijn allemaal thema’s die steeds terugkeren in haar beelden, schilderijen, installaties en kunstprojecten. Zij werkt graag met klei en maakt daarmee unieke handgevormde objecten die er om vragen aangeraakt te worden. Men krijgt dan niet alleen contact met het gladde glazuur en de ruwere huid van de met oxides bewerkte gedeelten, maar voelt ook tegenstellingen tussen hard en zacht door de toepassing van bijvoorbeeld kunstbont of rijstpapier. Voor deze objecten laat zij zich vaak inspireren door organische vormen zoals fossielen. Deze versteende sporen van leven uit het verleden vormen zo een basis waaruit beelden ontstaan die door het bakken weer steen worden en gezien kunnen worden als nieuwe levensvormen. Daardoor is de cirkel weer rond.