Keramiek Triënnale 2018

De Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK) houdt in de lente van 2018 voor de vierde keer een grote keramiekmanifestatie. Net als de vorige editie, wederom in CODA Museum te Apeldoorn.

De NVK besloot in 2010 tot het programmeren van een terugkerend evenement waar een tentoonstelling en educatieve activiteiten voor het onderwijs en jeugd onderdeel van uit maken. De NVK wil zo niet alleen keramiek promoten en laten zien wat de mogelijkheden van klei zijn, maar ook de keramist en beeldend kunstenaar een platform bieden voor het tonen van de ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Na de succesvolle eerste editie in 2010 organiseerde de NVK in 2012 voor de tweede keer de Keramiek Biënnale. Stond deelname in 2010 open voor leden van de NVK, voor de editie van 2012 werden keramisten en beeldend kunstenaars uitgenodigd een werk in te sturen. Met de triënnale in 2015 pakte de NVK pas echt uit: uit ruim 200 inzendingen werden 50 kunstenaars uit Nederland, België, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland geselecteerd. Drie exposanten werden beloond met een werkstipendium.

Voor 2018 is nog verder over de landsgrenzen gekeken en is héél Europa het speeltoneel voor de Keramiek Triënnale 2018. Het thema van deze editie is sculpturale, figuratieve keramiek. Net als bij de vorige editie zijn er geldprijzen beschikbaar, te weten drie prijzen van ieder duizend euro. De jury bestaat uit drs. Carin E.M. Reinders, directeur-bestuurder CODA Museum Apeldoorn, Monika Gass, directeur Keramikmuseum Westerwald, Höhr-Grenzhausen (DE), Anne Ausloos, kunstenaar en docent, en Anton Reijnders, kunstenaar en docent .

Bij de tentoonstelling wordt ook weer een veelzijdig activiteitenprogramma samengesteld en worden de deelnemers aan de Keramiek Triënnale 2018 gevraagd om diverse workshops, lezingen en kinderworkshops te verzorgen.

Keramiek Triënnale 2018 zal wederom gepresenteerd worden in CODA Museum Apeldoorn en wel van 11 maart tot en met 10 juni 2018. Net als bij de vorige editie staan de geselecteerde kunstenaars garant voor kwalitatief hoogstaand werk en een gevarieerde tentoonstelling waarin uiteenlopende aspecten van keramiek aan bod komen.

Met deze internationale tentoonstelling geven CODA Museum en de NVK een stand van zaken op keramiekgebied in Europa.

Voor meer informatie kunt u mailen naar triennale@nvk-keramiek.nl. Lees alstublieft de Algemene Voorwaarden voordat u meedoet aan de competitie. Betaalinformatie voor deelnemers vindt u hier.

De inschrijving is gesloten. Voor aanvullende informatie kan contact opgenomen worden via het e-mailadres triennale@nvk-keramiek.nl.

View the English version of this text