Ode aan de natuur 2015 – een terugblik

 

logo-oadnVan applaudisserende handen tot een strategisch spel en van dansende huizen tot levensechte zwammen en boomstammen.

Zo divers was de expositie Ode aan de natuur, die tussen 5 september en 18 oktober 2015 plaatsvond in het Von Gimborn Arboretum in Doorn. In deze prachtige bomentuin verrijkten 39 NVK-leden de natuur met een gezamenlijke ‘ode’. Het bleek een mooie dwarsdoorsnede van de (buiten)keramiek in Nederland.

De bezoekers – inclusief vele mensen die ‘slechts’ voor de natuur kwamen – waren zeer complimenteus over het initiatief en de tentoongestelde werken. Ook bij het arboretum, van management tot vrijwilligers, was het enthousiasme groot.

Het arboretum trok tijdens deze tweede editie helaas iets minder bezoekers dan in 2013, toen de expositie in het voorjaar was (altijd een drukkere periode voor het arboretum). Wellicht is daardoor ook het aantal verkochte catalogi iets lager dan verwacht. Gelukkig zijn deze keer wel meer objecten verkocht, namelijk 14 werken van 6 deelnemers.
Over het financiële resultaat zijn we tevreden: het batig saldo overtreft ruim de begroting! In overleg met het NVK-bestuur hebben daarom alle deelnemers inmiddels het inschrijfgeld terugontvangen. Het is een bedankje voor de gezamenlijke inspanningen, zoals het suppoosten. Het succes van de expositie is immers een succes van ons allemaal!

Noteer alvast: voorjaar 2018
Heb je zin om mee te helpen en ook de volgende editie (voorjaar 2018) tot een succes te maken? Meld je dan aan als werkgroeplid! In het voorjaar van 2017 starten we de eerste voorbereidingen graag met een compleet team van 6-8 mensen, dus extra handen zijn zeer welkom. Wil je weten wat het allemaal inhoudt? We informeren je er graag over.

Namens de werkgroep,

Eefje van den Braak
eefje@eefjevdbraak.nl
06 410 800 10