De Kunsttuin in Veenhuizen toont in 2016 meer dan 20 kunstenaars die actief zijn in het brede gebied van Kunst en Ambacht. De (verkoop)expositie is gelinkt aan de theatervoorstelling ‘Het Pauperparadijs’, welke de sociale geschiedenis van Veenhuizen als uitgangspunt heeft. De link is gelegd via de voormalige ambachtelijke werkplaatsen , waar de bewoners c.q. arbeiders veelal een zelfvoorzienende enclave vormden.

Nu, in 2016, heeft DeKunsttuin zowel ambachtslieden, kunstenaars en designers gevraagd in de zomermaanden werk tentoon te stellen. Tien keramisten nemen deel, w.o. Jacqueline Bohlmeijer en Ineke van Beersum, werk in de galerie winkel is o.a. van Tineke van Glis, Jos van Alphen en Wanda Entjes en er is hout en glas van o.a. Simon Gort, Albert Dubben, Marja Steinmetz. Daarnaast is de Collectie Veenhuizen aanwezig met producten, deels gemaakt in de gevangeniswerkplaatsen en in samenwerking met de Design Academie in Eindhoven.

Een boeiende (verkoop)expositie die vragen stelt over de grensgebieden van ambacht en design en die zekerde moeite van een bezoek waard is. In de 30 are grootte tuin kunt u alles rustig bekijken, in de galerie winkel staan de vitrines met kleine juweeltjes van ambachtelijk kunnen en onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u ook het werk in de buitenvitrines bekijken.

Open van 15 mei t/m 18 september 2016. Toegang 3,–  Zie voor alle exposanten en informatie: www.dekunsttuin.nl

vaas-a[1]Portret; kunstenaar Angelien Coco Martin