Jubileumwedstrijd KLEI keramiek magazine

jubileumwedstrijd KLEI

In november 2015 bestaat het tijdschrift KLEI 35 jaar. Dat wordt gevierd met een jubileumwedstrijd voor alle abonnees (lezers, professionele en hobby-keramisten) van KLEI keramiek magazine.

Het thema is: ‘KLEI in beweging’. De ingestuurde werken mogen maximaal de volgende afmetingen hebben: 35 x 35 x 35 cm en mogen uitsluitend van keramiek gemaakt zijn.

Alle geselecteerde werken zijn van 3 tot en met 24 oktober te zien tijdens de expositie ‘KLEI in beweging’ bij Keramikos in Haarlem. Eind oktober verhuist de tentoonstelling naar KeramiekCentrum Limburg in Genk, België, waar deze van 31 oktober t/m 28 november te zien is.

Insturen uiterlijk 1 september 2015.

Meer informatie:
www.klei.nl/wereld-van-klei/oproepen

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen nieuws, Leden nieuws op door .
Vera Zegerman

Over Vera Zegerman

Contact is het sleutelwoord in het beeldend werk van Vera Zegerman. Contact tussen contrasten, tussen mensen, tussen mens en kunst, contact tussen heden en verleden; het zijn allemaal thema’s die steeds terugkeren in haar beelden, schilderijen, installaties en kunstprojecten. Zij werkt graag met klei en maakt daarmee unieke handgevormde objecten die er om vragen aangeraakt te worden. Men krijgt dan niet alleen contact met het gladde glazuur en de ruwere huid van de met oxides bewerkte gedeelten, maar voelt ook tegenstellingen tussen hard en zacht door de toepassing van bijvoorbeeld kunstbont of rijstpapier. Voor deze objecten laat zij zich vaak inspireren door organische vormen zoals fossielen. Deze versteende sporen van leven uit het verleden vormen zo een basis waaruit beelden ontstaan die door het bakken weer steen worden en gezien kunnen worden als nieuwe levensvormen. Daardoor is de cirkel weer rond.