Expositie NVK leden in Von Gimborn Arboretum Doorn

rlogo-oadn

NVK-leden exposeren in het Von Gimborn Arboretum in Doorn van
zaterdag 5 september tot en met zondag 18 oktober 2015.

Voor de tweede keer organiseren de NVK en het Von Gimborn Arboretum in Doorn een keramiekexpositie in dit prachtige bomenpark. De deelnemers tonen 58 recente werken – vaak speciaal voor deze expositie gemaakt – onder het motto ‘Ode aan de natuur’. De officiële opening is op zaterdag 5 september, 15.00 uur. Belangstellende NVK-leden zijn welkom!

Het Arboretum herbergt de grootste collectie exotische bomen in Nederland. Deze prachtige bomentuin is aangelegd in parkachtige stijl en beslaat 27 hectare grond op de flank van de Utrechtse Heuvelrug. Het is daardoor een uitzonderlijke tentoonstellingslocatie voor buitenkeramiek.

De keramiekroute is te vinden in een deel van het uitgestrekte terrein. Het werk is opgesteld tussen, in en onder bomen, in hoog en laag gras, in de heidetuin en aan het water. Er is klein, intiem werk te zien, maar ook grote(re) installaties.

Exposanten: Hansje Aelvoet, Nora Baetens, Tanneke Barendregt, Barbara Bläsing, Joka Boeke, Elt de Boer, Jeannette Boiten, Eefje van den Braak, Janneke Bruines, Hermien Buytendijk, Willeke Dokter, Renske van Driel, Annemiek Eradus en Hans Snijder, Jolanda van de Grint, Paula Groote-Versteegen, Studio Heyning W/D, Anne Hilkens, Jeannette Huizenga-Luteijn, Ans van den Hurk, Klaartje Kamermans, Thea Kanters, Marion Köhler, Kobi van der Kooi, Tiny Laarakker, Adriana Nichting, Heleen van Nieuwland, Mirjam van Oostveen, Elsbeth Pluimers, Corrie van de Pol, Conny Pols, Kathinka Roovers, Rita Spaan-Klauss, Marja Thijssen, Jacqueline Tijssen, Gerreke van Veen, Birgit Vogels, Margreet de Vries, Carla Wink, Vera Zegerman.

Het Arboretum is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur; van 11.00 tot 17.00 uur is een keramist aanwezig om uitleg te geven over het geëxposeerde werk. Een catalogus met routekaart is voor € 3,00 verkrijgbaar bij de ingang.

Bezoekers kunnen de expositie – en de natuurpracht van het Arboretum – uiteraard op eigen gelegenheid bekijken. Op twee dagen is er een rondwandeling onder begeleiding van een gids:

  • zondag 6 september, om 11.30 uur, speciaal gericht op de keramiek. Aansluitend wordt het Canto Ostinato, een concert voor drie piano’s gecomponeerd door Simeon ten Holt uitgevoerd.
  • zondag 18 oktober om 14.00 uur, tijdens de Herfstwandeling van het Arboretum, met aandacht voor het natuurschoon én de kunst

De NVK-werkgroep die ‘Ode aan de natuur’ heeft georganiseerd, bestaat uit Barbara Bläsing, Eefje van den Braak, Carla Dijk, Diederik Heyning, Adriana Nichting en Birgit Vogels.

Von Gimborn Arboretum | Velperengh 13, 3941 BZ Doorn | Dagelijks, 9.00-19.00 uur

www.gimbornarboretum.nl en keramiek.gimbornarboretum.nl

logo-sbb  logo-hazelaar logo-tomalogo-keramikos

logo-arboretum