Deelnemers Keramiekplein op KreaDoe 2017

Beste NVK-leden,
KLEI keramiek magazine neemt, samen met Keramikos, deel aan de KreaDoe 2017 (www.kreadoe.nl), van 1 t/m 5 november 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Er wordt dan voor het eerst een ‘Keramiekplein’ ingericht, zodat we extra aandacht voor keramiek kunnen vragen.
Het zou leuk zijn als er demonstraties gegeven worden: bijvoorbeeld draaien, gieten, handvormen, decoratietechnieken. Die demonstratie zouden gegeven kunnen worden door keramisten die ook gelijk reclame voor hun lessen kunnen maken. Het verkopen van je eigen werk is helaas niet toegestaan.
Er mogen ook workshops gegeven worden, maar die mogen niet langer dan een halfuur à driekwartier duren. Ik zie zo gauw niet wat je met klei in zo korte tijd kunt doen…. Ook decoratie is lastig: de spullen moeten immers afgebakken worden en je kunt het niet zó meegeven aan de mensen. Maar ideeën hierover zijn welkom…
De Jaarbeurs rekent € 130 per dag als je demonstraties wilt geven of korte workshops. Hiermee promoot je dan je eigen cursussen. Je kunt je bij mij opgeven voor 1 of meerdere dagen, wat je wilt. Aanmelden bij: vera.zegerman@klei.nl.
groeten,
Vera Zegerman
Dit bericht werd geplaatst in Leden nieuws op door .
Vera Zegerman

Over Vera Zegerman

Contact is het sleutelwoord in het beeldend werk van Vera Zegerman. Contact tussen contrasten, tussen mensen, tussen mens en kunst, contact tussen heden en verleden; het zijn allemaal thema’s die steeds terugkeren in haar beelden, schilderijen, installaties en kunstprojecten. Zij werkt graag met klei en maakt daarmee unieke handgevormde objecten die er om vragen aangeraakt te worden. Men krijgt dan niet alleen contact met het gladde glazuur en de ruwere huid van de met oxides bewerkte gedeelten, maar voelt ook tegenstellingen tussen hard en zacht door de toepassing van bijvoorbeeld kunstbont of rijstpapier. Voor deze objecten laat zij zich vaak inspireren door organische vormen zoals fossielen. Deze versteende sporen van leven uit het verleden vormen zo een basis waaruit beelden ontstaan die door het bakken weer steen worden en gezien kunnen worden als nieuwe levensvormen. Daardoor is de cirkel weer rond.